Benvinguts al Port de Mataró -Dimarts, 11 de desembre de 2018

Avisos

Noves Concessions i Autoritzacions 2018

NOVES CONCESSIONS I AUTORITZACIONS 2018

 

Vuitè termini de presentació de sol·licituds: del 19 d'octubre de 2018 al 16 de novembre de 2018 (ambdós inclosos) 

Dilluns a divendres: de 9:30 h a 12:30 h  i de 15:00 h a 18:30 h
Dissabtes, diumenges i festius: de 10:00 h a 12:30 h

 

Llegeix més...

 

El Port de Mataró expedeix el Certificat MARPOL, (abreviatura de Marine Pollution), un conjunt de normes internacionals la finalitat de les quals és la prevenció de la contaminació marina provocada per les embarcacions ja sigui per causes operatives o accidentals. Aquest certificat està homologat per Capitania Marítima i la Generalitat de Catalunya.

El Port de Mataró és un centre receptor de residus i té capacitat per emetre el Certificat oficial de residus MARPOL que acredita que els propietaris de les  embarcacions  fan la gestió responsable de residus, reconeguda a nivell internacional.

Per obtenir-lo, cada vegada que un usuari necessiti llençar residus, cal que avisi prèviament a marineria o gestioni aquesta descàrrega a través de les empreses nàutiques amb base al port i homologades per aquesta tasca. D’aquesta manera, cada cop que es realitzi una descàrrega de residus seguint aquest procediment, l’usuari obté un rebut oficial. Presentant tots els rebuts recopilats al llarg de l’any, el Port de Mataró expedeix en Certificat MARPOL, que demostra la bona gestió dels residus que ha fet l’usuari durant l’any.

Veure certificat »

Reconeixements per la cura amb el Medi Ambient
El sistema de gestió ambiental del Consorci Port de Mataró ha estat auditat i certificat per l’entitat certificadora AENOR d’acord amb la norma ISO 14001 i EMAS i verificat pel propi Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

L’EMAS és una eina de gestió per a empreses i altres organitzacions, d’aplicació voluntària, que permet avaluar, millorar i donar a conèixer el seu comportament ambiental i reconeguda per la Unió Europea. Des del 2005 el Consorci Port de Mataró està en possessió d’aquest certificat.

Aquest reconeixement, juntament amb la Bandera Blava, que atorga anualment l’organisme europeu que distingeix el treball dut a terme per un port en la protecció del medi ambient i l’entorn natural, són un reconeixement a la labor per la cura de l’entorn que es porta a terme des del Port.

A banda d’aquests tres reconeixements, cal sumar-hi la Gestió de Residus Especials MARPOL. La denominació d’aquests residus prové del conveni MARPOL 73/78 (abreviatura de Marine Pollution), conjunt de normes internacionals la finalitat de les quals és la prevenció de la contaminació marina provocada per les embarcacions ja sigui per causes operatives o accidentals. Aquest certificat està homologat per Capitania Marítima i la Generalitat de Catalunya.

El Port de Mataró és un centre receptor de residus i té capacitat per emetre el Certificat oficial de residus MARPOL que acredita que els propietaris de les  embarcacions  fan la gestió responsable de residus, reconeguda a nivell internacional.

Programa de reducció de consum d’aigua
Durant el 2009, i seguint el programa de reducció del consum d’aigua que es va iniciar el 2008 motivat per la sequera, es va aconseguir una reducció significativa del consum d’aigua i una millora de la gestió de l’aigua.

Durant tot l’any el Consorci Port Mataró va portar a terme una campanya de recomanació de l’ús de mànegues d’aigua amb un dispositiu de tancament automàtic a la vegada que va subministrar gratuïtament a tots els usuaris d’amarrament, una pistola d’aigua.

Programa de seguiment de l’Alguer de Posidònia
La Posidònia és una planta endèmica de la Mediterrània, i arriba a formar grans extensions de prats, també anomenats alguers. A Mataró, hi ha una de les praderies més importants, en quant a extensió que està sotmesa a factors que la poden ser causants de la seva regressió: el propi port, la pesca de ròssec, la indústria, els habitatges, les platges i les rieres.

El Consorci Port Mataró segueix el programa de seguiment de l’Alguer de Posidònia com a espai protegit de la xarxa de Natura 2000 davant el port.

pdf-100Política de Qualitat i Medi Ambient »


pdf-100Bones Pràctiques per a Navegants »


pdf-100Fem un us racional de l'aigua »

pdf-100Declaració Ambiental »
Format: pdf | Actualització: Anual | Darrera versió: 04/05/2018 | Mida: 2Mb

pdf-100Fem un us racional de l'aigua »


pdf-100Fem un us racional de l'energia »


pdf-100Punt blau i estació ecològica »

gene   ajuntament

  emas   logo_iqnet   logo_iso_14001   LOGO_ISO-9000

l 41º 32'N  ­­­–  L 02º 26'E

Atenció a l’usuari:
Horari d'estiu d’atenció al públic: de dilluns a divendres de 9:30h a 12:30h i de 15:00h a 18:30h; dissabtes, diumenges i festius de 10:00h a 12:30h.

Canal 9 VHF
Tel: 93 755 09 61 - 93 755 09 01
Fax: 93 790 29 42
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

nov_2010_peqExplora o descarrega el darrer butlletí del Port de Mataró »

 

subscriu-te!

 

Meteo port Mataró

El Port i el Medi Ambient 

Nou Pla Estratègic i Director 

Què opina de la gestió de residus realitzada pel Port?

Què opina de la gestió de residus realitzada pel Port?

Molt bé - 33.3%
Bé - 33.3%
Malament - 16.7%
Molt Malament - 16.7%

Nombre total de vots: 6
Les votacions d'aquesta enquesta ja s'han tancat on: %01 %b %2018 - %00:%Des

Consorci Port Mataró · Passeig del Callao s/n · 08301 Mataró · © Consorci Port Mataró.

Tel. +34 93 755 09 61 · Fax: +34 93 790 29 42 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.