Benvinguts al Port de Mataró -Dilluns, 21 de maig de 2018

Avisos

Noves Concessions i Autoritzacions 2018

NOVES CONCESSIONS I AUTORITZACIONS 2018

Tercer termini de presentació de sol·licituds: del 3 de maig de 2018 al 23 de maig de 2018 (ambdós inclosos)

Dilluns a divendres: de 9:30 h a 12:30 h  i de 15:00 h a 18:30 h
Dissabtes, diumenges i festius: de 10:00 h a 12:30 h

 

Llegeix més...

S’han renovat els pantalans i les seves instal·lacions, s’ha rehabilitat el dic de recer i modernitzat el subministrament de llum i aigua a les embarcacions, amb una inversió de 3,6 milions d’euros. Pròximament s’iniciarà la redacció del Pla Estratègic que marcarà les directrius de la instal·lació fins al 2030.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha visitat aquest divendres, acompanyat de l’alcalde de Mataró, David Bote, i el president del Consorci Port de Mataró, Ricard Font, el port esportiu de la localitat, on van finalitzar obres de millora i modernització aquest juliol. Els treballs han consistit principalment en la renovació dels pantalans del port i les seves instal•lacions, i de les torretes de subministrament de llum i aigua a les embarcacions. Aquesta actuació ha comptat amb una inversió de 3,6 milions d’euros, a càrrec del Consorci, integrat per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament.

El conseller Rull ha explicat que “la pretensió és que el port de Mataró tingui una capacitat d’influència més enllà del seu àmbit territorial, que sigui estratègic en el conjunt del sistema portuari català”.

Més resistència i funcionalitat
Les obres han renovat més 1.650 metres lineals de pantalans de tres metres d’amplada, tot abastant 1.080 amarratges, i les seves instal·lacions associades. L’actuació ha consistit en la substitució de les plaques alveolars de formigó que hi havia per unes d’alumini i material sintètic, amb una millor resistència a la corrosió marina i una estructura més funcional i adaptable a les necessitats d’amarratge. El paviment que s’ha utilitzat és ecològic i ofereix més adherència i protecció contra la corrosió.

El sistema constructiu ha estat innovador perquè ha permès dur a terme les tasques d’enderroc de les plaques antigues i la instal•lació de les noves sense haver de mobilitzar les embarcacions amarrades. La cota dels pantalans s’ha elevat per tenir una major protecció en cas de temporal o d’augment del nivell mitjà del mar.

D’altra banda, s’ha rehabilitat l’estructura de formigó del dic de recer per prevenir i corregir els efectes de la corrosió marina i garantir una estabilitat, seguretat i funcionalitat adequades. L’obra ha abastat  2.200 metres de bigues i 440 pilars de formigó. També s’han dut tasques d’impermeabilització al paviment.

Gestió intel•ligent i sostenible
S’ha modernitzat el subministrament d’aigua i llum a les embarcacions amb la implantació d’un sistema de telegestió; les torretes de subministrament tenen un control a distància per radiofreqüència per a la gestió dels consums de llum i aigua, la detecció d’avaries i el control del manteniment.

S’ha modernitzat el subministrament d’aigua i llum a les embarcacions amb la implantació d’un sistema de telegestió; les torretes de subministrament tenen un control a distància per radiofreqüència per a la gestió dels consums de llum i aigua, la detecció d’avaries i el control del manteniment.

Així mateix, cal remarcar elements com la detecció automàtica de fuites a la xarxa d’aigua, la sectorització de la xarxa amb comptadors de control, o les millores en el sistema elèctric per a millorar-ne la potència i la fiabilitat. També s’han actualitzat les xarxes de Wi-fi, videovigilància, sistema de control d’accessos i retolació i s’han modernitzat els elements de seguretat antiincendis i de prevenció del risc de caiguda a l’aigua. Finalment, s’ha instal·lat una plataforma en els amarratges que ho requerien per millorar l’accessibilitat a les embarcacions des dels pantalans i s’han eliminat barreres arquitectòniques.

El president del Consorci i secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha valorat que “el port és ara avançat al seu temps en termes mediambientals”, gràcies a “una obra exemplar, feta en temps rècord i pensada per servir els seus usuaris”.

El futur del port
El conseller Rull ha explicat que pròximament s’adjudicarà la redacció del Pla Estratègic del Port, que marcarà les directrius de la instal·lació per al període 2016-2030. Aquesta nova planificació pretén adaptar-se a les noves demandes socials i del sector portuari; fomentar la integració port-ciutat; promoure la sostenibilitat i la inclusió social i generar activitat socioeconòmica. L’elaboració del Pla comptarà amb un procés participatiu.

“Volem utilitzar els ports com una locomotora per generar activitat econòmica”,ha ressaltat el conseller, que ha explicat que “hem utilitzat aquestes obres a Mataró com a credencials d’allò que volem que sigui el Pla de Ports i d’allò que ja contempla la Llei de Ports que s’està tramitant al Parlament”.

El nou Pla marcarà les línies d’actuació del port per projectar aquesta instal·lació com una infraestructura de referència, el model de gestió més adient i la forma de desenvolupar la seva activitat. També tindrà en compte la interacció del port  amb la ciutat, la comarca, Barcelona i la costa mediterrània.  “Volem que els ports siguin una prolongació de la ciutat amb totes les conseqüències i també incorporar les millors tecnologies disponibles en cada moment” en el marc del“compromís del Govern amb el medi ambient”, ha resumit Rull.

Aquest Pla s’elaborarà en coordinació amb el nou Pla de Ports de Catalunya 2016-2030, el projecte Mataró 2022, el nou pla de promoció de ciutat i el Pla de desenvolupament de Tecnocampus Mataró-Maresme.

gene   ajuntament

  emas   logo_iqnet   logo_iso_14001   LOGO_ISO-9000

l 41º 32'N  ­­­–  L 02º 26'E

Atenció a l’usuari:
Horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres de 9:30h a 12:30h i de 15:00h a 18:30h; dissabtes, diumenges i festius de 10:00h a 12:30h.

Canal 9 VHF
Tel: 93 755 09 61 - 93 755 09 01
Fax: 93 790 29 42
Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

nov_2010_peqExplora o descarrega el darrer butlletí del Port de Mataró »

 

subscriu-te!

 

Meteo port Mataró

El Port i el Medi Ambient 

Nou Pla Estratègic i Director 

Què opina dels nous pantalans i portes d’accés?

Què opina dels nous pantalans i portes d’accés?

Consorci Port Mataró · Passeig del Callao s/n · 08301 Mataró · © Consorci Port Mataró.

Tel. +34 93 755 09 61 · Fax: +34 93 790 29 42 · Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.