Benvinguts al Port de Mataró -Dimarts, 2 de juny de 2020

Avisos

Resolució d’ajudicació per cobrir un lloc de treball de mariner/a

 Adjuntem la documentació »

Publicació de dues noves ofertes de treball

Adjuntem la documentació de les noves ofertes de treball

CPM001-20 - Responsable d'atenció a l'usuari »

CPM003-20 - Responsable jurídic/a »

 

 

Nous concursos d’obres i serveis al Port de Mataró

 Enllaç al portal del contractant amb informació sobre els concursos del Port

Read more...

visit-mataro

 

Menorca és la Reserva de la Biosfera Marina de la Mediterrània més gran, després que la UNESCO n’hagi aprovat l’ampliació, i enguany es promourà una nàutica esportiva i turística basada en la sostenibilitat i respectuosa amb el seu entorn.La VII Regata Menorca Reserva de la Biosfera – Mataró > Fornells salparà aquest divendres 6 de setembre del Port de Mataró i tindrà l’arribada al port natural de Fornells, un dels ports naturals més ben conservats del Mediterrani i que reuneix tots els requisits per ser l’exemple més genuí del que és i representa la biosfera. 

 

 regata3

La regidora de Promoció de Ciutat, Núria Moreno; la regidora d'Esports, Beatriz Delgado i l’organitzador de la VII Regata Menorca Reserva de la Biosfera, Josep Maria Ferrer, han presentat aquest migdia la nova edició d'aquesta prova.

Aquesta regata va néixer per commemorar el 20è aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO. La intenció va ser unir un port de Catalunya –en aquest cas el de Mataró- amb un port de Menorca. Els dos punts havien de tenir tradició marinera, ser atractius pels navegants, tenir vocació turística i disposar de línies de protecció del medi ambient. El passat mes de juny, la UNESCO va aprovar l’ampliació de la Reserva, que ha passat de 70.000 hectàrees a 500.000 i s’ha convertit en la més gran Reserva de la Biosfera Marina de la Mediterrània. Amb motiu d’aquesta ampliació, l’organització de la regata ha arribat a un acord amb l’Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca per promoure i impulsar una nàutica esportiva i turística basada en la sostenibilitat i respectuosa amb el seu entorn. En el marc d’aquest acord, juntament als nous trofeus que hi haurà, també s’entregaran lots de productes de l’illa.

La participació de Mataró en aquesta regata s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de promocionar l’àmbit marítim, recollida en el Pla estratègic Mataró 20/22, que té com a un dels projectes essencials del “Mar en valor”.

Patrocinada pel Consell Insular de Menorca, la VII Regata Menorca Reserva de la Biosfera –Mataró > Fornells compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, l’Ajuntament d’Es Mercadal, Ports de les Balears, Port de Mataró, Club Vela Mataró i Club Nàutic Fornells, entre d’altres. 

116 milles de travessa

 

La distància entre Mataró i Fornells és de 116 milles nàutiques. La regata té previst de salpar de Mataró divendres a les 17 h, tot i que si a l’hora de la sortida les condicions meteorològiques són especialment adverses, la competició s’aplaçarà fins que les condicions millorin. Un cop s’arribi al destí i s’hagin ocupat els amarradors dels pantalans s’haurà d’amarrar amb boies ecològiques per no malmetre les praderies de posidònia que també hi ha a la costa menorquina.

 

La flota la conformaran vaixells de totes les eslores i models. Entre els inscrits hi destaca l’embarcació Hydra, guanyadora de l’última Copa del Rei amb el nom d’Estrella Damm.

VI Regata Port de Fornells

Un cop a Menorca, diumenge 8 de setembre se celebrarà la VI Regata Port de Fornells, a l’interior d’aquest port natural. Hi podran participar gratuïtament els vaixells de la regata d'altura i també tots els de les Illes Balears que ho desitgin.

Les dues regates tindran classificacions i trofeus independents, i el resultat d’aquesta prova no tindrà cap efecte en les classificacions de la regata d’altura.

Menorca és la Reserva de la Biosfera Marina de la Mediterrània més gran, després que la UNESCO n’hagi aprovat l’ampliació, i enguany es promourà una nàutica esportiva i turística basada en la sostenibilitat i respectuosa amb el seu entorn.

gene   ajuntament

  emas   logo_iqnet   LOGO ISO 14.001 grande número   LOGO ER 9000QUALITAT AmbNumero BN Casero

l 41º 32'N  ­­­–  L 02º 26'E

Atenció a l’usuari:
Horari d'estiu d’atenció al públic: de dilluns a divendres de 9:30h a 18:30h; dissabtes, diumenges i festius de 10:00h a 12:30h.

Canal 9 VHF
Tel: 93 755 09 61 - 93 755 09 01
Fax: 93 790 29 42
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

nov_2010_peqExplora o descarrega el darrer butlletí del Port de Mataró »

 

subscriu-te!

 

Meteo port Mataró

decaleg-banner

El Port i el Medi Ambient 

Nou Pla Estratègic i Director 

Què opina del procés de noves concessions realitzat pel Port?

Què opina del procés de noves concessions realitzat pel Port?

Consorci Port Mataró · Passeig del Callao s/n · 08301 Mataró · © Consorci Port Mataró.

Tel. +34 93 755 09 61 · Fax: +34 93 790 29 42 · This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.