Benvinguts al Port de Mataró -Dissabte, 30 de maig de 2020

Avisos

Resolució d’ajudicació per cobrir un lloc de treball de mariner/a

 Adjuntem la documentació »

Publicació de dues noves ofertes de treball

Adjuntem la documentació de les noves ofertes de treball

CPM001-20 - Responsable d'atenció a l'usuari »

CPM003-20 - Responsable jurídic/a »

 

 

Nous concursos d’obres i serveis al Port de Mataró

 Enllaç al portal del contractant amb informació sobre els concursos del Port

Read more...

covid-19

 

Es reduiran al 50% les quotes de participació en les despeses generals del Port durant l’abril i el maig i es flexibilitzaran pagaments

Les mesures comportaran un cost per al Port que s’ha estimat en més de 175.000 euros

 

El Consell del Consorci del port de Mataró, integrat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Mataró, s’ha reunit telemàticament per analitzar les conseqüències econòmiques i socials que l’emergència sanitària pel coronavirus ha comportat en les persones usuàries i en les empreses vinculades a aquesta instal·lació, així com les actuacions que s’hi estan duent a terme.

Així, ha adoptat un conjunt de mesures per a minorar l’impacte que la crisi sanitària en usuaris i empreses, afavorir-ne la viabilitat econòmica i posar les bases per a la recuperació de l’activitat. S’estima que les mesures relacionades amb el coronavirus comportaran un cost de més de 175.000 euros.

En aquest sentit, les principals mesures que s’aplicaran estan destinades a rebaixar la facturació i flexibilitzar-ne el pagament. Així, durant l’abril i el maig es reduirà el 50% de les quotes de participació en les despeses generals --manteniment i serveis del Port-- que hagin d’abonar tots els titulars de les concessions i autoritzacions per a ús i gaudi d’amarradors d’embarcacions, per a l’ocupació de pallols, per a l’ocupació de locals comercials i per a la utilització d’instal·lacions i aparcaments atorgades pel Consorci.

D’altra banda, s’ajornarà l’emissió de factures corresponents a pagaments fraccionats relatives a les autoritzacions i concessions concedides pel Consorci fins als 30 dies després de la finalització de l’estat d’alarma; s’ampliaran els terminis de pagament en període voluntari de 30 a 90 dies; i, en els casos d’empreses que presentin dificultats més greus, s’establiran plans de pagament acordats amb la direcció del Port. Es podrà ampliar fins a un any els calendaris habituals de pagament en acords d’ajornament i fraccionament, en funció de l’afectació en l’activitat i, durant aquest any 2020, suprimir els interessos de demora aplicables.

També cal remarcar que s’ha ajornat l’emissió de noves targetes d’abonats d’aparcament i d’autoritzacions de terrasses fins que finalitzi l’estat d’alarma i que aquest període de temps serà bonificat.

Activitat essencial durant la situació d’emergència

D’altra banda, en el Consell d’avui s’ha fet balanç de l’activitat i les mesures desenvolupades durant l’emergència i s’han analitzat les conseqüències en les actuacions i projectes de la instal·lació. Des de l’inici de l’estat d’alarma, el port ha mantingut exclusivament els serveis bàsics: vigilància, marineria, neteja i enllumenat, entre altres, per a preservar les embarcacions en bones condicions i un nivell de qualitat i seguretat a les persones que han hagut de passar el confinament a les embarcacions.

L’hotel Atenea, ubicat en la zona portuària, s’ha transformat per oferir una ajuda sanitària. Els serveis ordinaris de varador i subministrament de carburant van ser suspesos preventivament i només s’atenen els serveis urgents o de treballs essencials.

Ajornament de les obres previstes
Paral·lelament, s’ha decidit que les obres previstes de remodelació de la zona comercial s’ajornaran fins al setembre perquè no afectin la temporada estival. Es preveu que només es duguin a terme alguns treballs previs, com els enderrocs d’alguns mòduls i altres elements per eliminar barreres visuals i millorar els serveis del port. Aquestes tasques s’engegaran tan bon punt s’autoritzi l’execució de noves obres, en el marc de la situació generada pel coronavirus. El gruix de l’obra per a la reforma i millora de l’àrea comercial, valorades en 1,8 MEUR, s’executarà a partir del 14 de setembre.


8 d’abril de 2020

gene   ajuntament

  emas   logo_iqnet   LOGO ISO 14.001 grande número   LOGO ER 9000QUALITAT AmbNumero BN Casero

l 41º 32'N  ­­­–  L 02º 26'E

Atenció a l’usuari:
Horari d'estiu d’atenció al públic: de dilluns a divendres de 9:30h a 18:30h; dissabtes, diumenges i festius de 10:00h a 12:30h.

Canal 9 VHF
Tel: 93 755 09 61 - 93 755 09 01
Fax: 93 790 29 42
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

nov_2010_peqExplora o descarrega el darrer butlletí del Port de Mataró »

 

subscriu-te!

 

Meteo port Mataró

decaleg-banner

El Port i el Medi Ambient 

Nou Pla Estratègic i Director 

Què opina del procés de noves concessions realitzat pel Port?

Què opina del procés de noves concessions realitzat pel Port?

Consorci Port Mataró · Passeig del Callao s/n · 08301 Mataró · © Consorci Port Mataró.

Tel. +34 93 755 09 61 · Fax: +34 93 790 29 42 · This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.