Benvinguts al Port de Mataró -Dimarts, 22 d'agost de 2017

Avisos

Afectacions al trànsit al amb motiu de la XXIII Cursa Onze de Setembre

El proper diumenge 10 de setembre, amb motiu de la celebració de la Cursa Onze de Setembre, es produiran les següents afectacions al trànsit:

Leer más...

Campaña “Ponte el chaleco”de Salvamento Marítimo

Salvamento Marítimo lanza en redes sociales la campaña “Ponte el chaleco”

• Cada verano más de 10.000 personas están en situación de emergencia en la mar
• La iniciativa busca concienciar de la importancia del uso del chaleco salvavidas cuando se practiquen actividades náuticas

Leer más...

El Pla estratègic i director del port de Mataró es va posar en marxa durant l’any 2008 però no ha estat fins el 2009 que s’ha aprovat. El Consorci va encarregar a uns gestors especialitzats, la confecció d’aquest Pla, del qual també han participat la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró.

El Pla estratègic és un document que avalua l’oportunitat d’una ampliació de les instal·lacions portuàries com a motor econòmic i turístic de la ciutat i el seu entorn, un creixement que ha d’anar acompanyat de la sostenibilitat de la costa, la protecció del medi ambient i una gestió pública que potenciï la integració amb la ciutat i el seu encaix urbanístic en el front marítim. El Consorci, en previsió de consulta a les persones usuàries i empreses del port, va rebre un total de setze al•legacions així com diverses aportacions de les administracions públiques que van contribuir amb diferents aportacions que van ajudar a enriquir el redactat final del Pla.

Els principals objectius operatius que el Pla Estratègic i Director cobreix són, entre d’altres, satisfer la demanda de nous amarradors d’acord amb les previsions del Pla de Ports (410 nous amarraments); ajustar l’oferta a la demanda pel que fa a les dimensions dels amarradors i les seves característiques, incrementant la qualitat dels serveis; optimitzar el mirall d’aigua; incorporar la marina seca com a alternativa sostenible per la nàutica esportiva d’eslores reduïdes; potenciar les activitats de turisme nàutic i esportiu per generar un impacte socioeconòmic important a la ciutat i el seu entorn; fomentar el desenvolupament d’un sector d’indústria auxiliar i serveis nàutics potent a l’entorn del port; posicionar el port com un pol d’atracció turística amb la millora dels espais de restauració, hostaleria, comerç i serveis complementaris, i respectar els espais protegits propers com l’alguer i connectar amb els corredors biològics de la costa i les dues rieres: la d’Argentona i la de Sant Simó i l’espai agrícola i costaner de les Cinc Sènies, entre d’altres actuacions.

pdf-icon Volum 1: Estratègies i actuacions
pdf-icon Volum 2: Estudis previs

gene   ajuntament

  emas   logo_iqnet   logo_iso_14001   LOGO_ISO-9000

l 41º 32'N  ­­­–  L 02º 26'E

Atenció a l’usuari:
Horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres de 9:30h a 13h i de 15:00h a 19:00h; dissabtes, diumenges i festius de 10:00h a 13:00h.

Canal 9 VHF
Tel: 93 755 09 61 - 93 755 09 01
Fax: 93 790 29 42
Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

nov_2010_peqExplora o descarrega el darrer butlletí del Port de Mataró »

 

subscriu-te!

 

Meteo port Mataró

El Port i el Medi Ambient 

Nou Pla Estratègic i Director 

Què en penses?

Què opina dels nous pantalans i portes d’accés?

Consorci Port Mataró · Passeig del Callao s/n · 08301 Mataró · © Consorci Port Mataró.

Tel. +34 93 755 09 61 · Fax: +34 93 790 29 42 · Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.