Benvinguts al Port de Mataró -Dimarts, 17 d'octubre de 2017

Avisos

El Pla estratègic i director del port de Mataró es va posar en marxa durant l’any 2008 però no ha estat fins el 2009 que s’ha aprovat. El Consorci va encarregar a uns gestors especialitzats, la confecció d’aquest Pla, del qual també han participat la Direcció General de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Mataró.

El Pla estratègic és un document que avalua l’oportunitat d’una ampliació de les instal·lacions portuàries com a motor econòmic i turístic de la ciutat i el seu entorn, un creixement que ha d’anar acompanyat de la sostenibilitat de la costa, la protecció del medi ambient i una gestió pública que potenciï la integració amb la ciutat i el seu encaix urbanístic en el front marítim. El Consorci, en previsió de consulta a les persones usuàries i empreses del port, va rebre un total de setze al•legacions així com diverses aportacions de les administracions públiques que van contribuir amb diferents aportacions que van ajudar a enriquir el redactat final del Pla.

Els principals objectius operatius que el Pla Estratègic i Director cobreix són, entre d’altres, satisfer la demanda de nous amarradors d’acord amb les previsions del Pla de Ports (410 nous amarraments); ajustar l’oferta a la demanda pel que fa a les dimensions dels amarradors i les seves característiques, incrementant la qualitat dels serveis; optimitzar el mirall d’aigua; incorporar la marina seca com a alternativa sostenible per la nàutica esportiva d’eslores reduïdes; potenciar les activitats de turisme nàutic i esportiu per generar un impacte socioeconòmic important a la ciutat i el seu entorn; fomentar el desenvolupament d’un sector d’indústria auxiliar i serveis nàutics potent a l’entorn del port; posicionar el port com un pol d’atracció turística amb la millora dels espais de restauració, hostaleria, comerç i serveis complementaris, i respectar els espais protegits propers com l’alguer i connectar amb els corredors biològics de la costa i les dues rieres: la d’Argentona i la de Sant Simó i l’espai agrícola i costaner de les Cinc Sènies, entre d’altres actuacions.

pdf-icon Volum 1: Estratègies i actuacions
pdf-icon Volum 2: Estudis previs

gene   ajuntament

  emas   logo_iqnet   logo_iso_14001   LOGO_ISO-9000

l 41º 32'N  ­­­–  L 02º 26'E

Atenció a l’usuari:
Horari d’atenció al públic: de dilluns a divendres de 9:30h a 13h i de 15:00h a 19:00h; dissabtes, diumenges i festius de 10:00h a 13:00h.

Canal 9 VHF
Tel: 93 755 09 61 - 93 755 09 01
Fax: 93 790 29 42
Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

nov_2010_peqExplora o descarrega el darrer butlletí del Port de Mataró »

 

subscriu-te!

 

Meteo port Mataró

El Port i el Medi Ambient 

Nou Pla Estratègic i Director 

Què en penses?

Què opina de la gestió de residus realitzada pel Port?

Consorci Port Mataró · Passeig del Callao s/n · 08301 Mataró · © Consorci Port Mataró.

Tel. +34 93 755 09 61 · Fax: +34 93 790 29 42 · Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.