Webcams del port

Comença el projecte de seguiment de fauna marina de la Xarxa Catalana de Marcatge

El 17 de novembre es va iniciar, davant del Port de Mataró, el projecte de seguiment de fauna marina de la Xarxa Catalana de Marcatge destinat a descriure la connectivitat marina. Un tema encara molt desconegut al litoral de Catalunya.

L’Associació Posidònia 2021 hi col·labora en la instal·lació del primer hidròfon/receptor d’aquesta zona del litoral català i, posteriorment, realitzarà les tasques de manteniment i seguiment per obtenir les dades que periòdicament s’incorporaran a l’estudi.

El marcatge i recaptura d’espècies marines mòbils vol generar i transferir coneixement científic i promoure la protecció, la valorització i l’ús sostenible dels recursos del litoral marí de Catalunya utilitzant noves tecnologies de telemetria acústica juntament amb un programa de ciència ciutadana.

La idea del projecte parteix de l’evidència de projectes previs (projecte RESMED www.Resmed.cat) que mostren que diverses espècies utilitzen hàbitats molt diversos i una gran extensió de costa (de desenes a centenars de kilòmetres lineals), de manera que és necessari entendre aquests patrons de moviment per a poder gestionar les poblacions de peixos en el seu conjunt.

Subscriu-te a La Bocana, el butlletí trimestral del Port de Mataró