Webcams del port

Continuem les bones pràctiques per situació de sequera

El Port de Mataró recorda que continua vigent el decret de sequera anunciat per la Generalitat de Catalunya. En aquest sentit, i en base als nostres valors de cura del medi ambient, es recorda el seguit de bones pràctiques a tenir en compte pel que fa a l’activitat marina i nàutica.

Cada gota compta. Per això, des del començament de la sequera, al Port de Mataró hem clausurat la font del port per evitar el malbaratament d’aigua potable. També hem apagat el reg automàtic i fem tan sols reg de supervivència, estem netejant els pantalans amb aigua de mar per estalviar aigua dolça i hem prohibit netejar obres amb aigua dolça. A més, fem un control de consums per detectar possibles fuites i usos inadequats. Recordeu que tenim mànegues d’aigua disponibles gratuïtament a les oficines del Port.

El nostre esforç per garantir la sostenibilitat de les nostres activitats es pot veure reflectit en la divulgació que en fem en altres mitjans, com ara l’article sobre els reptes portuaris que la nostra gerent, Margarita Diez, va escriure a la revista ‘El Canal’. A banda, hem posat un nou cartell informatiu amb les mesures d’emergència que implementem i les compres que fem són cada cop més sostenibles: un robot de neteja per l’aigua, maquinària de neteja, nous mòduls pel punt net i una nova rentadora amb capacitat de fins a 11 quilos.

Tot i això, posem l’èmfasi en les accions individuals que poden reduir l’impacte de la nostra activitat nàutica en el medi ambient marí i terrestre:

A la vostra embarcació, si detecteu pudor a àcid o ous podrits, és probable que tingueu un problema a la bateria. Seguiu aquests consells:

 1. Desconnecteu l‘electricitat.
 2. Potser está molt calenta, tingueu precaució.
 3. Truqueu el Centre de Control: 93 79 08 530.
 4. Contacteu amb el vostre mecànic per substituir-la
 5. La bateria vella s’ha de deixar en un lloc aïllat, doncs és possible que pugui revifar el foc.

Per estalviar aigua, a l’embarcació:

 • No deixar el flux d’aigua obert mentre es bandeja la coberta, utilitzeu les pistoles.
 • Tancar les aixetes i mànegues després del seu ús.

A l’interior de l’embarcació:

 • Optimitzar el consum d’aigua mitjançant temporitzadors, claus de pas, difusors, etc.
 • En cas de detectar aixetes que gotegin, reparar-les en la major brevetat possible.

Als serveis/WC:

 • Prendre consciència de l’ús de l’aigua en serveis i dutxes.
 • Utilitzar la doble descàrrega dels WC.

En cas d’observar qualsevol anomalia en el consum o flux d’aigua, aviseu a marineria.

Subscriu-te a La Bocana, el butlletí trimestral del Port de Mataró