Webcams del port

Diumenge 20 Jornada de Voluntariat Ambientl Submarí

El proper diumenge, 20 d’octubre Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques (SPAS), organitza la “Jornada de voluntariat ambiental submarí” referent al “Seguiment de l’evolució de la Posidonia oceànica”

L’objectiu es conèixer i fer el seguiment del l’estat de conservació de la Posidonia oceànica i el seu aprofitament pedagògic.
L’any 2019 s’han complert els 22 anys de l’inici del projectes de voluntariat ambiental més importants fets a Catalunya: el seguiment de la praderia de posidònia a Mataró.
En aquest projecta i participant actualment l’Ajuntament de Mataró, l’Escola del Mar de Badalona, la Universitat de Barcelona, el Consorci del Port de Mataró, el Centre de Busseig Blaumar, i la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques de Mataró, que aquest any celebra el seu 60è aniversari.

La presentació de les activitats i els seus procediment i metodologia, es presentarà a la seu social de l’Spas el diumenge 20 d’octubre a les 8h.

Ha sortit un article publicat a la revista científica NATURE PUBLICATIONS on s’han fet servir lesdades obtingudes pel voluntariat de Mataró. Una de les conclusions és que “a nivell mundial” sembla que les fanerògames marines mostren signes de recuperació després de molt de temps que mostraven tendència a la regressió.

SPAS-Posidonia-20191008 Poster Seguiment Posidonia

Subscriu-te a La Bocana, el butlletí trimestral del Port de Mataró