Webcams del port

El Port de Mataró adjudica les obres d’ampliació i millora del passeig enlairat

El Consorci Port de Mataró ha adjudicat les obres d’ampliació i millora del passeig enlairat. Les obres han estat adjudicades a Etyser per un import total de 435.679,79 euros. Aquestes començaran el novembre del 2022 i acabaran el febrer de 2023.

Una de les actuacions principals d’aquest projecte és la creació d’un mirador a ponent al final del passeig superior, una instal·lació que actualment rep la visita de 387.000 persones l’any, on poden gaudir de les espectaculars vistes sobre el mar en el seu traçat pla d’un quilòmetre.

Aquest mirador, que s’ha projectat tenint en compte condicionants paisatgístics, millorarà encara més les vistes directes sobre el mar gràcies al disseny de la seva estructura, que compta amb una grada concèntrica a la part central que permetrà enlairar-se i servir de fita. També comptarà amb una barana el més permeable possible i es mantindrà l’eix del passeig lliure d’obstacles.

Fins ara, aquest passeig acaba de manera sobtada, sense arribar al final, on l’espatller protegeix el morrot, quedant un espai buit. Així doncs, l’actuació permetrà donar-li un major ús i posarà a disposició de la ciutadania un nou atractiu per visitar el Port i gaudir del mar.

Connexió entre el passeig superior i inferior

A més del mirador, l’actuació també permetrà connectar els dos passejos del Port, el superior i l’inferior, situat a cota de molls; aprofitant el nou martell que es va fer l’any passat.

La comunicació entre ambdós passejos estarà habilitada per a persones amb mobilitat reduïda, mitjançant una rampa de pendent suau, d’un 6%, per la banda interior del port. Per la banda exterior, el projecte contempla que el mirador s’allargui sobre l’espatller amb dos trams connectats amb escales.També es millorarà la superfície del passeig superior del dic d’abric, que després de 30 anys de servei necessita reparar el paviment i les juntes estructurals.

Actuacions a la zona comercial

El projecte adjudicat contempla una darrera actuació que afecta al passeig superior de la zona comercial. Aquí es reforçarà la barana, mitjançant la implantació d’un nou passamà situat a 110 cm de la rasant. A més, es desplaçarà cap a l’interior del passeig, per tal d’evitar l’escalabilitat i millorar la seguretat.També es millorarà la canaleta de recollida d’aigües de pluja al llarg del ràfec d’aquest passeig, la qual, fins ara, s’interrompia en els quatre miradors semicirculars existents.

Subscriu-te a La Bocana, el butlletí trimestral del Port de Mataró