Webcams del port

El Port de Mataró rep reconeixements per la seva tasca en favor del medi ambient i la sostenibilitat

El Port de Mataró ha rebut un reconeixement destacat per part de la Generalitat de Catalunya en relació amb els seus esforços per reduir les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle. Aquesta distinció s’emmarca dins del Programa Voluntari de Compensació d’Emissions de Gasos amb Efecte d’Hivernacle, en el qual el port ha participat activament durant els últims dos anys. En aquesta ocasió, el port ha rebut un certificat que valida els seus avenços en la reducció de la seva petjada de carboni.

El Programa Voluntari de Compensació d’Emissions de Gasos amb Efecte d’Hivernacle, promogut per la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu principal donar suport a entitats socials i permetre la compensació de les emissions de CO2 a través de projectes realitzats a Catalunya. A més, aquest programa estableix un valor monetari per cada tona de CO2 en un mercat voluntari, permetent a les entitats socials que redueixen les emissions obtenir un benefici econòmic.

Amb aquesta nova certificació, des del Port de Mataró demostrem el nostre compromís inquebrantable amb la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic. Durant els darrers anys, al port hem dut a terme accions concretes per reduir la nostra empremta de carboni i millorar la nostraa eficiència energètica. Aquesta renovació de la certificació en qualitat ambiental, així com el suport al programa de compensació d’emissions, són testimonis dels resultats positius obtinguts.

Bandera Blava pel Port de Mataró

A més, al Port de Mataró hem rebut la certificació en qualitat ambiental guarida amb la prestigiosa Bandera Blava, que reconeix el nostre compromís amb la preservació del medi ambient. Això és un testimoni de les pràctiques sostenibles implementades i els avenços realitzats per reduir les emissions de CO2 en les nostres operacions diàries.

 

Amb aquests reconeixements, al Port de Mataró reafirmem el nostre compromís continu amb la sostenibilitat i la protecció de l’entorn marítim. Continuarem treballant per ser un port exemplar en termes de qualitat ambiental, reduint les nostres emissions de CO2 i implementant mesures innovadores per assegurar-nos que les nostres operacions es realitzen de manera sostenible.

Mataró, 28 de juny de 2023 

Subscriu-te a La Bocana, el butlletí trimestral del Port de Mataró