Webcams del Puerto

Les obres del Port de Mataró avancen a bon ritme

El port de Mataró estableix cànon d’activitat variable als locals comercials segons la facturació i inverteix 5,6 milions d’euros per convertir el recinte en un espai d’activitat econòmica prioritari per a Mataró i el Maresme.

El Puerto de Mataró encara la recta final de las obras que se pusieron en marcha a finales de 2020 con una inversión de 5,6 millones de euros destinada a culminar una dinamización económica que tiene que convertir el puerto en un espacio de actividad náutica y también de actividad económica prioritario para la ciudad y la comarca del Maresme.

Les obres d’enderroc de les antigues edificacions que tapaven el mar ja s’han dut a terme i s’han construït lavabos per a usuaris i vestuaris per a grups.

El Port de Mataró encara la recta final de les obres a bon ritme.

El projecte inclou unes noves oficines administratives del Consorci amb l’objectiu d’estar més a prop de la ciutadania i les obres de remodelació de la zona de ribera que conta d’una plataforma verda de 15.000 m2, una font ornamental, un plaça per a realitzar actes i les pèrgoles.

La inversió també ha servir per dur a terme el projecte d’adequació del dic de recer per adaptar-lo al canvi climàtic.

Vista aèria del moll del Port de Mataró.

Es preveu que els treballs de transformació de l’espai estiguin acabats a l’estiu, si bé de cara a Setmana Santa es vol que ja hi hagi activitat per atraure visitants i començar a dinamitzar la zona.

Nou model de gestió

Recentment s’ha obert la licitació de fins a 96 locals, on es busca potenciar l’atracció aquells negocis vinculats amb les activitats pròpies d’un port, principalment els de restauració, els de la nàutica i els de l’esport.

Per facilitar la captació de negocis que puguin ocupar aquests espais, s’ha optat per un sistema de lloguer variable, on es pagarà depenent dels ingressos que registri l’activitat.

Així, les concessions seran fins a 25 anys, s’establirà un cànon d’activitat en funció de la facturació i els criteri de valoració tindran en compte l’ampliació d’horaris, els llocs de treball generats, l’adequació del local, la tipologia d’activitat, el pla de manteniment i les mesures de sostenibilitat, llegir per obtenir a useful source. Con este nuevo modelo, además, no hay que hacer un pago anticipado importante y las tasas se adaptan a la situación económica. Es reservarà un espai del 70% per a les principals activitats: la restauració, la nàutica i l’esport.

Además de los locales, los interesados ​​también podrán optar a una terraza o pérgola, que deberán respetar unas condiciones estéticas para mantengan la homogeneidad exterior y preserven la visión del mar.

Suscríbete a La Bocana, el boletín trimestral del Puerto de Mataró y no te pierdas ninguna novedad