Webcams del port

Inauguració del nou espai de formació especialitzada de l’Institut Miquel Biada al Port de Mataró

Aquest dijous 15 de setembre, s’ha inaugurat el nou espai de formació que tindrà l’Institut Miquel Biada al Port de Mataró. Aquest espai està adreçat a l’alumnat del cicle formatiu de ‘Manteniment d’embarcacions d’esbarjo‘. Així, l’alumnat realitzarà les pràctiques de  reparació i manteniment d’embarcacions cedides pel Port de Mataró, entre d’altres.

A l’acte hi han assistit el director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila,  i el director de l’Institut Miquel Biada, Jaume Arcos Vinyals, acompanyats dels membres del Consell de Govern, professorat i alumnat.

Formació especialitzada en manteniment d’embarcacions d’esbarjo

El cicle de grau mitjà de Manteniment d’embarcacions d’esbarjo es tracta d’un cicle de 2.000 hores de formació, que va començar el 7 de setembre i finalitzarà el 2 de juny. Aquest any hi ha 30 alumnes de primer curs i 30 alumnes de segon curs. La formació consta de les matèries següents:

1. Manteniment de les instal·lacions i màquines elèctriques

2. Manteniment del sistema de propulsió i equips auxiliars

3. Manteniment dels sistemes de refrigeració i climatització

4. Manteniment de superfícies i elements de materials compostos

5. Tractaments superficials i pintat d’embarcacions d’esbarjo

6. Manteniment de cobertes de fusta i adaptació i /o reparació de mobiliari

7. Mecanització bàsica

Les instal·lacions estan situades a prop del Varador, a la zona de ponent del port. Un espai molt accessible per als alumnes que té una entrada directa des del passeig i, a més,  les embarcacions estan a prop del varador, proximitat que facilita els serveis de botadura.

El sector nàutic necessita una formació professional especialitzada. La possibilitat de fer pràctiques reals familiaritza els alumnes amb el port i els diferents tipus d’embarcacions.

El nivell d’inserció laboral dels alumnes és molt elevat. De fet, molts dels operadors nàutics del port s’han interessat a col·laborar en aquesta iniciativa.

 A més, el més important pels alumnes és veure que el seu treball pot ajudar a restaurar i reparar embarcacions i fer que puguin tornar a navegar.

Subscriu-te a La Bocana, el butlletí trimestral del Port de Mataró