Webcams del port

Inaugurat el nou mirador de la bocana coincidint amb l’arribada de la torxa dels Special Olympics

El Port de Mataró ha celebrat avui, 25 de març, un esdeveniment molt especial on s’ha inaugurat el nou mirador de la bocana coincidint amb l’arribada de la torxa dels Jocs dels Special Olympics de Granollers 2023.

Les obres, realitzades pel Consorci del Port de Mataró, han permès la realització d’una rampa d’accés que connecta la part superior amb la part inferior del passeig, fent que tot el port estigui més a prop de la ciutat i sigui accessible per a tothom. A més, millora les vistes al mar ja que compta amb una grada concèntrica que permet enlairar-se i on es pot trobar un panell informatiu, indicant les distàncies des de Mataró a diferents indrets del món. 

Aquestes obres han tingut un temps d’execució de 4 mesos i mig i s’han invertit 435.679,79 euros. Cal destacar, també, que amb la finalització de les obres la rampa de varada situada al final del dic que s’utilitza per pujar i baixar embarcacions a l’aigua torna a estar operativa. 

L’acte ha comptat amb la presència del conseller de Territori a la Generalitat de Catalunya, Juli Fernàndez, i l’alcalde de Mataró, David Bote, que han fet un parlament destacant la importància d’aquestes obres per a la ciutat i l’accessibilitat de les instal·lacions portuàries. A la inauguració també hi ha assistit el President de Ports de la Generalitat, Pere Vila.

Rebuda de la flama olímpica

Durant l’esdeveniment d’inauguració, s’ha rebut la torxa dels Jocs dels Special Olympics, que ha arribat per mar de la mà dels la Federació Catalana de Vela i del Club de Rem de Mataró. Aquest gest simbolitza la inclusió i el compromís del Port amb la societat i l’esport, així com la voluntat de seguir treballant per créixer i millorar. 

L’acte s’ha completat amb una exposició de fotografies de dofins fetes al litoral de Mataró per la associació Posidònia 2021 i amb una exhibició de Flyboard i de l’escola de ball La Clave.

Així doncs, amb la inauguració del nou mirador i l’arribada de la torxa dels Special Olympics, el Port de Mataró continua avançant en el compromís amb la ciutat i la societat, oferint unes instal·lacions portuàries més accessibles i inclusives per a totes les persones.

Subscriu-te a La Bocana, el butlletí trimestral del Port de Mataró