Webcams del port

Les obres del Port de Mataró avancen a bon ritme

El port de Mataró estableix cànon d’activitat variable als locals comercials segons la facturació i inverteix 5,6 milions d’euros per convertir el recinte en un espai d’activitat econòmica prioritari per a Mataró i el Maresme.

El Port de Mataró encara la recta final de les obres que es van posar en marxa a finals de 2020 amb una inversió de 5,6 milions d’euros destinada a culminar una dinamització econòmica que ha de convertir el port en un espai d’activitat nàutica i també d’activitat econòmica prioritari per a la ciutat i la comarca del Maresme.

Les obres d’enderroc de les antigues edificacions que tapaven el mar ja s’han dut a terme i s’han construït lavabos per a usuaris i vestuaris per a grups.

El Port de Mataró encara la recta final de les obres a bon ritme.

El projecte inclou unes noves oficines administratives del Consorci amb l’objectiu d’estar més a prop de la ciutadania i les obres de remodelació de la zona de ribera que conta d’una plataforma verda de 15.000 m2, una font ornamental, un plaça per a realitzar actes i les pèrgoles.

La inversió també ha servir per dur a terme el projecte d’adequació del dic de recer per adaptar-lo al canvi climàtic.

Vista aèria del moll del Port de Mataró.

Es preveu que els treballs de transformació de l’espai estiguin acabats a l’estiu, si bé de cara a Setmana Santa es vol que ja hi hagi activitat per atraure visitants i començar a dinamitzar la zona.

Nou model de gestió

Recentment s’ha obert la licitació de fins a 96 locals, on es busca potenciar l’atracció aquells negocis vinculats amb les activitats pròpies d’un port, principalment els de restauració, els de la nàutica i els de l’esport.

Per facilitar la captació de negocis que puguin ocupar aquests espais, s’ha optat per un sistema de lloguer variable, on es pagarà depenent dels ingressos que registri l’activitat.

Així, les concessions seran fins a 25 anys, s’establirà un cànon d’activitat en funció de la facturació i els criteri de valoració tindran en compte l’ampliació d’horaris, els llocs de treball generats, l’adequació del local, la tipologia d’activitat, el pla de manteniment i les mesures de sostenibilitat, llegir per obtenir a useful source. Amb aquest nou model, a més, no cal fer un pagament anticipat important i les taxes s’adapten a la situació econòmica. Es reservarà un espai del 70% per a les principals activitats: la restauració, la nàutica i l’esport.

A més dels locals, els interessats també podran optar a una terrassa o pèrgola, que hauran de respectar unes condicions estètiques per mantinguin l’homogeneïtat exterior i preservin la visió del mar.

Subscriu-te a La Bocana, el butlletí trimestral del Port de Mataró