Webcams del port

Millorem el Port: properes obres al pantalà R i a l’aparcament

Des del Port volem informar que properament es duran a terme importants treballs al pantalà R, el primer pantalà entrant per bocana.

El 2017, quan es van renovar totes les plaques de formigó, no es van col·locar les noves plaques al costat de ponent, ja que era una zona molt exposada. Tot i això, amb la finalització de les obres de protecció de la bocana amb el taló del morro de bocana, espigó T, el setembre del 2021, s’ha comprovat que el pantalà R queda molt més arrecerat.

A més, a causa de la gran demanda d’amarratge d’embarcacions de 12 i 15 metres i la poca disponibilitat al port, s’ha valorat la possibilitat de tornar a habilitar els amarratges d’aquestes tipologies. Per això, caldrà la instal·lació d’un tren de fondeig per amarrar pel costat exterior, les plaques del pantalà per fer-lo transitable, les cornamuses d’amarratge i les torretes de serveis de subministrament d’aigua i llum.

Les obres han estat adjudicades a l’empresa ETYSER per un import de 180.016,18€ i es preveu que finalitzin a finals de maig. Durant la realització dels treballs, no es preveu que es produeixi cap restricció per als usuaris en general.

Imatge de la situació actual del pantalà. Costat de ponent a baix, amb els estreps sense plaques

Remodelació de l’aparcament

L’esplanada de l’aparcament del Port de Mataró necessita una remodelació i millora per varies raons:

  • Presenta trams de paviment degradat i requereix d’una posada apunt i una millora.
  • Els vianants no tenen un itinerari definit i segur per transitar.
  • Els vehicles havien d’entrar i sortir cap al vial principal interceptant transits que havien donat lloc a incidents i col·lisions.
  • La imatge d’infraestructura dura i grisa és millorable amb jardineria i mobiliari.
  • L’enllumenat es pot millorar reduint el nombre de punts i posant llumineres de LED
  • El moll J disposa de torretes d’aigua i llum molt antigues i que han donat lloc a diferents fuites.

El projecte planteja redistribuir l’aparcament existent per evitar l’entrada i sortida de vehicles al vial per diferents punts, concentrant l’accés de vehicles en un sol punt, fer un passeig perimetral per a vianants, amb parterres vegetals i mobiliari urbà. Es milloren les instal·lacions d’enllumenat amb fenals tipus torre de LED i nova xarxa i torretes d’aigua i llum per al moll J.

L’obra s’ha adjudicat a l’empresa ROGASA per import de 296.148,73€ i s’executaran durant el mes de maig. Durant aquest període hi haurà restriccions parcials d’aparcament i circulació, permetent en tot moment l’accessibilitat a pantalans.

Jocs infantils

Els jocs infantils dels parterres entre els mòduls de la zona comercial començaran a executar-se després de setmana santa. D’aquesta manera es reduirà el consum d’aigua i s’integrarà millor en el públic familiar.

Des del Port de Mataró, s’agraeix la comprensió i la col·laboració de tots els usuaris mentre es duen a terme aquests treballs per millorar les instal·lacions i serveis del port.

Subscriu-te a La Bocana, el butlletí trimestral del Port de Mataró