Webcams del port

Reduïm el nostre consum d’energia amb les plaques solars de la zona comercial

Al Port de Mataró estem encantats de compartir els resultats positius de la nostra iniciativa d’instal·lar plaques solars a la zona comercial, ubicades al mòdul C. A més de contribuir a la sostenibilitat, aquesta inversió també ha suposat un estalvi econòmic significatiu.

Les plaques solars instal·lades han generat un total de 13 megawatts d’energia solar. D’aquesta quantitat, el 89% ha estat destinat a l’autoconsum de la zona de llevant del Port, proporcionant electricitat per a les instal·lacions, oficines i pantalans. L’11% restant s’ha injectat a la xarxa elèctrica per a l’ús de la comunitat.

Aquesta transició cap a l’energia solar ens ha permès estalviar la quantitat de 3.425€ en costos energètics. Aquest estalvi és un resultat directe de l’ús eficient i sostenible de l’energia solar, que ha reduït la dependència de fonts d’energia tradicionals i més costoses.

A més de l’estalvi econòmic, aquesta iniciativa ha contribuït a la reducció de les emissions de carboni i a la creació d’un entorn portuari més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Al Port de Mataró seguim compromesos amb la implementació de tecnologies verdes i renovables per reduir encara més l’impacte ambiental i promoure la sostenibilitat en el sector marítim. Aquest èxit és un testimoni de la nostra determinació de liderar el camí cap a un futur més net i més eficient.


Mataró, 29 de juny de 2023

Subscriu-te a La Bocana, el butlletí trimestral del Port de Mataró