Webcams del port

Bandera Blava, un any més, per al Port de Mataró!

El Port de Mataró ha rebut, un any més, el guardó de Bandera Blava per la qualitat de les seves instal·lacions, la cura per l’ecosistema marí o la gestió ambiental. El premi, atorgat per l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (AEDAC), reconeix la labor de millora i superació constant que ens identifica com a espai nàutic i d’oci de referència.

La renovació de la Bandera Blava suposa tota una fita en l’assoliment dels objectius i valors del Port. Segons explica l’AEDAC, “cada any, els criteris són més exigents i els canvis són revisats i consensuats a escala internacional per part dels Operadors Nacionals Bandera Blava”.

Perquè un port esportiu obtingui la categoria de Bandera Blava, cal que compleixi tres grans requisits:

  • Informació i educació ambiental de qualitat. El port ha de disposar de panells amb informació sobre les instal·lacions, els ecosistemes litorals o les àrees marines protegides que s’hi trobin a les rodalies, juntament amb un codi de conducta per navegar prop d’aquestes zones. Al Port, l’itinerari pedagògic és tot un referent pel que fa a la difusió de curiositats, anècdotes i dades científiques dels éssers vius que habiten a les nostres aigües.
  • Gestió ambiental. El port ha de comptar amb una política ambiental i un pla d’acció ambiental: ha d’estar net i disposar d’una gestió de residus adient, incloent-hi la recollida selectiva d’envasos, paper, vidre i altres fraccions de reciclatge, així com residus perillosos i les aigües residuals de les embarcacions. Recentment, al Port hem incorporat la gestió de residus porta a porta per als locals comercials, optimitzant així els recursos per continuar fent del Port un referent.
  • Seguretat i serveis. El port ha de tenir equips de primers auxilis, salvament i contra incendis en les instal·lacions. A banda, les instal·lacions generals han de ser accessibles a persones amb discapacitat. Les formacions amb els Bombers de Mataró que fem el personal del Port són un bon exemple d’aquest esforç per maximitzar l’intercanvi d’informació per actuar correctament en cas d’incendi o altres accidents.

Aquesta Bandera Blava, sumada a altres reconeixements que hem rebut en els darrers mesos com el certificat Biosphere per un estil de vida sostenible i de la Diputació de Barcelona pel nostre punt d’informació, consoliden l’aposta del Port de Mataró pel turisme sostenible, de qualitat i amb valor afegit.

Subscriu-te a La Bocana, el butlletí trimestral del Port de Mataró