Webcams del port

Milers de persones gaudeixen d’una tardor plena d’activitats i emocions al Port de Mataró

A banda de l’activitat nàutica que duem a terme, el Port de Mataró ens consolidem com a referent de lleure i dinamitzador de la ciutat gràcies al seguit d’esdeveniments i cites que acollim dirigides al públic mataroní i visitant, de totes les edats.

Aquesta tardor, hem rebut la visita de milers de persones en espectacles i jornades que han combinat música, cultura i història. Començant els dies 31 d’agost i 1 i 2 de setembre, el Posidònia Fest va tancar la seva 3era edició amb un gran èxit d’assistència.

El públic va poder gaudir de la música en directe d’aquest festival, però també d’una intervenció artística de la mà de l’Associació Sant Lluc per l’Art, que van preparar un camp de Posidònia que donava accés a la zona de concerts. De la mateixa manera, també hi va participar el comerç de proximitat gràcies als productes oferts per diversos artesans de la zona. Pel que fa a la part musical, cal destacar l’actuació del sabadellenc Albert Pla, que va exhaurir totalment totes les localitats. També van passar per l’escenari principal Pau Brugada, Pol Batlle&Rita Payés, Arnau Obiols i Mar Grimalt. Per l’escenari Maresme, també van passar Mireia Vilaseca, Flamengrass i Neus Borrell i Miquel Joan. Un cartell de primer nivell que ha consolidat aquesta cita musical com una de les més importants a la zona per tancar l’estiu.

El mes de setembre, TV Mataró va emetre diàriament de dilluns a dijous la sèrie ‘Gent del Port’, dotze episodis que relaten les activitats de les persones que treballen al Port de Mataró: restauradors, professors de vela o amarristes, entre d’altres, així com la de moltes de les persones que hi ha darrere l’activitat nàutica del port i de la reparació d’embarcacions.

També, durant el cap de setmana del 28 i 29 d’octubre, vam celebrar l’arribada del ferrocarril Barcelona-Mataró, que va fer el primer trajecte ara fa 175 anys, el 1848. Els dos dies, el pàrquing del Port va acollir la locomotora “Mataró”, una rèplica de l’original que va circular per la línia, la primera de la Península, així com una programació d’activitats durant el dissabte. Jocs infantils i contes, concerts homenatge i de Banda i un espectacle nocturn de drons van acompanyar els visitants en una jornada d’entreteniment i commemoració al voltant del ferrocarril.

 

Abans de Nadal, vam plantar el nostre propi tió a sobre la font que es troba a la zona comercial esperant la visita de tots els nens i nenes de la ciutat. Finalment, la Fira del Joc, que va tenir lloc el 3 de desembre, va destacar com a espai lúdic obert a tots els públics, amb entrada gratuïta, on hi havia jocs, activitats i tallers. El públic hi va disposar d’espais de jocs de taula on associacions de jocs de taula, editorials i botigues van organitzar tasts, demostracions i tornejos de jocs per tots els públic. També un espai perquè els infants puguessin jugar amb elements naturals de manera segura, així com estructures de moviment lliure i elements de joc. 

Subscriu-te a La Bocana, el butlletí trimestral del Port de Mataró